Reklama
Reklama
 České celebrity 

Langerová s Hrzánovou spolu vyjíždějí na turné

28. ledna 2019 16:11
Audioknihu Pane Bůh, tady Anna, kterou načetla Barbora Hrzánová podle knihy britského spisovatele Fynna a hudbou a zpěvem doplnila Aneta Langerová, se stala podle žebříčku Asociace vydavatelů audioknih jedním z nejprodávanějších titulů loňského roku. Po vydání audioknihy její protagonistky chtěly její poselství sdílet naživo s posluchači, a tak uspořádaly jevištní čtení v pražské Viole, které se setkalo s mimořádným ohlasem veřejnosti a bylo během pár dnů předprodeje vstupenek beznadějně vyprodané. Od 15. února 2019 se Hrzánová s Langerovou s jevištním čtením a svojí úspěšnou audioknihou rozjedou za posluchači do osmi míst po celé České republice. Intimní atmosféru potřebnou pro toto specifické představení dotvoří vhodná prostředí klubů či divadel: v Brně to bude Klub Leitnerova, v Olomouci Jazz Tibet, v Ostravě Klub Akord, ve Žďáru nad Sázavou kavárna u Tety Hany, v Příbrami malá scéna Divadla A. Dvořáka, v Českých Budějovicích klub Horká vana, v Prachaticích scéna městského divadla. V Praze se tentokrát jevištní čtení Báry a Anety uskuteční ve Švandově divadle.

Pane Bůh, tady Anna britského spisovatele Fynna je knihou k zamyšlení, která je jemná, vtipná, chytrá i dojemná. Patří již dnes ke klasické literatuře, a to nejen v anglicky mluvících zemích. Přináší příběh dívenky Anny, která utekla z domova a Fynn, který ji našel, si s ní vypráví o životě, o přírodních vědách a dalších zajímavostech bytí a víry. Malá Anna má překvapující schopnost klást životně důležité otázky a odpovídat na ně. Život jejíma očima se ukazuje jako barevnější, než bychom si ho kdy předtím dokázali představit. Krásný a obohacující příběh chytne za srdce a rozveselí vaši duši. Bára Hrzánová k tomu uvedla: „Anna mě učí dívat se nahoru a zpátky do svého středu. A díky Anně se Pan Bůh může stát členem i vaší rodiny. Zjistíte, že Boha se nemusíte lekat. V podání Anny je lehce uchopitelný v přírodě, mezi lidmi, v lásce, v každodenním životě. Složité se stává jednoduchým a temné světelným." K tomu Aneta dodala: „Jak se píše v knize, Anna spatřuje řád tam, kde ostatní vidí jen chaos a zmatek. Rozloží jednotlivé situace na prvočinitele - čmrdlíky - a s lehkostí sobě vlastní je složí zase zpět do obrazu, kterému není možno neporozumět. Je to její úžasný dar." 

Kateřina Malá | StarOnline.cz
KOMENTÁŘE

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a společnou fotografii z dětství

Styl

Žlučník může zlobit i relativně nenápadně. Jaké problémy horzí a kdy je nutná operace?

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod

1. Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

2. Hanychová zase šokuje! Tajně vdala a už se pochlubila i snubními prstýnky

3. Smutná zpráva obletěla svět: Zemřel Chandler ze seriálu Přátelé. Bylo mu pouhých 54 let

4. Seriálová hvězda Radim Fiala alias doktor Hanák: Praktikuji rozumný adrenalin

5. Hazard nesnáším. Někdy ale neodolám a sázím, přiznává Andrea Kalivodová