Reklama
Reklama
 České celebrity 

Václav Neužil promluvil o svém vztahu s Janou Plodkovou

30. července 2019 07:59
Přestože Václav Neužil patří k nejobsazovanějším hercům současnosti, nebylo tomu tak vždy. Po studiích na brněnské JAMU, na které se sblížil se svojí tehdejší spolužačkou Janou Plodkovou, s níž pak několik let žil, měl populární herec nouzi o práci i peníze. A tak místo charakterních rolí, o kterých snil, hrál v dětských hrách divadla Polárka prince Vasila nebo lovce mamutů. „Bylo to s Janou naše první angažmá po škole,“ vzpomíná Neužil na své začátky u divadla. „Bylo to krušné období, i když ne tak, jak by si mnozí mohli myslet. Žádný herecký život plný flámů, celodenního vyspávání a večerních představení. Naopak, vstávali jsme v půl sedmé ráno a od půl deváté už hráli dvojáky, někdy i trojáky. Já v Žabce carevně a Jana v pohádce O kominíčkovi vodila pejska a vrtěla ocasem. Bylo to pro mě strašný, občas jsem z toho měl deprese,“ přiznává herec.

Po čtyřměsíčním rozčarování mu svitla naděje na lepší zítřky. „Kdybych nebyl hercem, dělal bych něco se zvířaty, krmil bych třeba hrochy nebo opice v ZOO. Možná bych jezdil s kamionem, nebo rozvážel avií mléko, protože rád řídím,“ svěřil se. „Měl jsem ale štěstí a dostal nabídku na roli v Ibsenově Noře. Hned jsem věděl, že to je ono, že to je ta moje vysněná role, na kterou jsem čekal. Neváhal jsem, přijal ji a okamžitě dal v divadle Polárka výpověď. Jen mi nedošlo, že tím přijdu nejen o jediný pravidelný příjem, ale taky o sociální a zdravotní pojištění, tak jsem musel nastoupit na pracovní úřad. Bylo to vlastně docela těžké období, ale já byl v euforii z té role,“ vypráví Neužil.

Nakonec zakotvil v Praze, kde je spokojený. "Dostali jsme s Janou nabídku jít do divadla do Ostravy, dlouho jsme to zvažovali. Do toho mi ale zavolal Miroslav Krobot, jestli bych nešel do Dejvického divadla. Tak jsem šel a jsem tam v angažmá dodnes,“ popsal milovník hip-hopu svůj kariérní zlom ve dvanáctihodinové show Adély Elbel, která je k vidění na internetové televizi Mall.tv.  

Kateřina Malá | StarOnline.cz
KOMENTÁŘE

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a společnou fotografii z dětství

Styl

Stovky tisíc lidí v Česku netuší, že mají nemoc, která hlásí příchod cukrovky

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve

1. Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

2. Hanychová zase šokuje! Tajně vdala a už se pochlubila i snubními prstýnky

3. Smutná zpráva obletěla svět: Zemřel Chandler ze seriálu Přátelé. Bylo mu pouhých 54 let

4. Seriálová hvězda Radim Fiala alias doktor Hanák: Praktikuji rozumný adrenalin

5. Hazard nesnáším. Někdy ale neodolám a sázím, přiznává Andrea Kalivodová