Reklama
Reklama
 České celebrity 

V novém filmu Petra Jákla budou hrát hollywoodské hvězdy

09. září 2018 17:03
Po americké hvězdě Benu Fosterovi odhalil režisér Petr Jákl další herecké eso, které se objeví v jeho historickém velkofilmu Jan Žižka. Pro svůj film získal jednu z největších osobností světové kinematografie, držitele dvou Oscarů herce Michaela Caina.

Herec známý ze snímků Pravidla moštárny, Mládí, Batman začíná a mnoha dalších, si ve filmu zahraje jednu z nejvýraznějších rolí, fiktivní postavu Lorda Borše, pravou ruku krále Václava IV. a bojovníka za práva obyčejných lidí.

„Do poslední chvíle jsem nevěřil, že si Michael Caine ve filmu opravdu zahraje a navíc jednu ze zásadních rolí. Když mi ale o víkendu zavolal a řekl mi, jak moc se na natáčení těší, tak jsem pomalu začal věřit, že se zázrak stává skutečností. Michael Caine je pro mě naprostá legenda a ani ve snu bych si nedokázal představit, že budu mít někdy tu čest režírovat film, ve kterém bude hrát," prozradil režisér a producent Petr Jákl.

Dvojnásobný držitel Oscara Michael Caine hrál ve více než stovce filmů. Spolu s Jackem Nicholsonem jsou v každém desetiletí od roku 1960 jedinými nominovanými herci na Oscara v hlavní nebo vedlejší roli. Oscara za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli pak získal ve filmu Hana a její sestry (1986) a Pravidla mošťárny (1999). Získal také tři Zlaté glóby za filmy Tichý hlas, Jekyll & Hyde a Rita.

Nezapomenutelný byl také například v divácky úspěšné Nolanově trilogii Batman začíná, Temný rytíř a Temný rytíř povstal, kde ztvárnil sluhu Alfreda Pennyworthe, nebo ve filmech Podfukáři, Interstellar, Kingsman: Tajná služba, Dokonalý trik, Potomci lidí a v mnoha dalších. Zahrál si také v komediálním dramatu Mládí (2015), za nějž obdržel Evropskou filmovou cenu pro nejlepšího herce. Od října můžeme v českých kinech Michaela Caina vidět v pravdivém příběhu o jedné z největších loupeží diamantů v britské historii ve filmu Králové zlodějů režiséra Jamese Marshe (snímek výše je právě z tohoto filmu). 

Kateřina Malá | StarOnline.cz
KOMENTÁŘE

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a společnou fotografii z dětství

Styl

Stovky tisíc lidí v Česku netuší, že mají nemoc, která hlásí příchod cukrovky

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve

1. Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

2. Hanychová zase šokuje! Tajně vdala a už se pochlubila i snubními prstýnky

3. Smutná zpráva obletěla svět: Zemřel Chandler ze seriálu Přátelé. Bylo mu pouhých 54 let

4. Seriálová hvězda Radim Fiala alias doktor Hanák: Praktikuji rozumný adrenalin

5. Hazard nesnáším. Někdy ale neodolám a sázím, přiznává Andrea Kalivodová