Reklama
Reklama
 České celebrity 

Muž roku Jakub Kraus na klinice estetické medicíny. Co si nechal vylepšit?

01. září 2016 13:47
Loňský vítěz soutěže mužského šarmu, Jakub Kraus, má za sebou náročný rok plný pracovních povinností, které souvisí nejen se získaným titulem Muže roku. Podařilo se mu nastartovat vlastní firmu na krabičkovou dietu, stal se tváří několika věhlasných značek. K tomu zůstal věrný povolání fitness trenéra, a protože žije sportem a chtěl se při něm cítit stále svěže, rozhodl se na prestižní klinice podstoupit aplikaci botoxu do podpaží, aby předešel nepříjemnému pocení.

Fitness trenér s neodolatelným úsměvem, Jakub Kraus, se nám svěřil s důvody, které ho vedli k návštěvě kliniky estetické medicíny. „Mám za sebou rok plný cestování, sportu a věnuji se stále také práci trenéra ve fitku. Proto je pro mě komfortnější neřešit deodoranty, které často zanechávají skrvny na oblečení a často nejsou ani tolik účinné, jak bych při extrémní fyzické zátěži potřeboval,“ svěřil se nám Jakub.

Celá aplikace vedoucí k odstranění pocení trvala asi půl hodiny, nejprve byl na místa aplikace botulotoxinu nanesen znecitlivující krém, a poté proběhl samotný vpich tenkou jehličkou. MUDr. Milan Junášek z Kliniky YES VISAGE, který zákrok prováděl, vysvětluje: „Aplikace roztoku botulotoxinu do míst se zvýšeným nebo nepříjemným pocením je aktuálně nejefektivnější řešení odstranění nežádoucího pocení. Je také mnohem lepší než používání deodorantů, které často obsahují rizikové látky a mohou vyvolávat i rakovinu. Účinek nastupuje pozvolna během 2 až 10 dnů, kdy se potní žlázy omezují a až takřka zastavují svou činnost.“

K léčebným účinkům se používá velmi ředěného roztoku botulotoxinu, jehož malé množství se aplikuje do kůže postižené oblasti. Princip účinku botulotoxinu spočívá v zabránění převodu vzruchů nervových vláken na potní žlázy a tím k dočasnému omezení nebo úplnému zastavení pocení v ošetřené ploše. Zředěná forma botulotoxinu nemá nežádoucí účinky. „Výsledek byl u mne patrný téměř okamžitě, po zákroku nebyla žádná omezení, ihned jsem odcházel sportovat, nic mne nebolelo. Díky aplikaci jsem si léto užil opravdu naplno,“ doplňuje Jakub.

A čemu se Jakub věnoval v létě? Především své přítelkyni Evě Havelkové a jejich společnému projektu krabičkové diety Vitalbox. Společně si užívali cestování po pobřeží Floridy, zavítali také do Ruska k jezeru Bajkal, kde Eva postoupila do finále závodu Bajkal Grand Prix v kategorii Bikini fitness. „Tento týden se už ponese v duchu pracovních povinností. Týden před finálovým večerem Muže roku se budu starat o nejkrásnějšího muže světa švýcarského původu Pedra Mendese. Program je nabitý, před pátečním odjezdem do Náchoda navštívíme parlament, podíváme se po krásách Prahy a také na Karlštějn,“ prozradil své plány na nejbližší dny.  

Ema Maxová | StarOnline.cz
KOMENTÁŘE

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a společnou fotografii z dětství

Styl

Žlučník může zlobit i relativně nenápadně. Jaké problémy horzí a kdy je nutná operace?

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod

1. Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

2. Hanychová zase šokuje! Tajně vdala a už se pochlubila i snubními prstýnky

3. Smutná zpráva obletěla svět: Zemřel Chandler ze seriálu Přátelé. Bylo mu pouhých 54 let

4. Seriálová hvězda Radim Fiala alias doktor Hanák: Praktikuji rozumný adrenalin

5. Hazard nesnáším. Někdy ale neodolám a sázím, přiznává Andrea Kalivodová