Reklama
Reklama
 Večírky 

Felix Slováček pokřtil knížku, která nikoho nepotěší

12. dubna 2018 10:02
Před časem se uskutečnil skutečně velkorysý křest knihy Ta naše písnička česká. Na křtu vystoupily zpěvačky Michaela Bábor Nosková, Michaela Dolinová, ale také Felix Slováček nebo někdejší dětský idol Pepa Melen. Věděli ale, jakou knihu vlastně křtí?

Kniha Ta naše písnička česká totiž vypráví příběhy ze zákulisí české populární hudby, a jsou to často příběhy, na které by možná někteří interpreti nejraději zapomněli. Nejde přitom jen o známé události, jako byl podpis Anticharty, ale také o fiktivní pornokauzu Marty Kubišové, kterou na ní ušila StB, o neslavných koncích některých umělců, na kterých se podepsala závist jejich kolegů.

„Nechtěl jsem psát milou, ani hezkou, ale pravdivou knihu,“ řekl autor Jiří Zídek, který román napsal se svou dcerou Jenifer. „Informace a podklady jsme sbírali několik let, a to jak od interpretů samotných nebo od jejich rodinných příslušníků, tak od lidí z opačného pólu barikády,“ říká Zídek a naráží tím na skutečnost, že přede dvěma lety vedl rozhovor také s Miloušem Jakešem, aby měl i pohled představitele režimu, který umělce dusil. „Tehdy se na mě snesla vlna kritiky, že sbírám na slavné osobnosti pomluvy, ale nic nemůže být dál od pravdy,“ dodává Zídek, který s českými zpěváky ostatně často spolupracuje jako fotograf.

Kniha zpracovává osudy českých zpěváků skutečně zevrubně – od Karla Hašlera přes Inku Zemánkovou, Rudolfa Cortése, Karla Kryla, Lucii Bílou, Ivetu Bartošovou až po Karla Gotta. Sami jsme zvědavi, co na ni řeknou, až si ji přečtou. 

Kateřina Malá | StarOnline.cz
KOMENTÁŘE

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a společnou fotografii z dětství

Styl

Stovky tisíc lidí v Česku netuší, že mají nemoc, která hlásí příchod cukrovky

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve

1. Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

2. Hanychová zase šokuje! Tajně vdala a už se pochlubila i snubními prstýnky

3. Smutná zpráva obletěla svět: Zemřel Chandler ze seriálu Přátelé. Bylo mu pouhých 54 let

4. Seriálová hvězda Radim Fiala alias doktor Hanák: Praktikuji rozumný adrenalin

5. Hazard nesnáším. Někdy ale neodolám a sázím, přiznává Andrea Kalivodová