Reklama
Reklama
 Komerční článek 

Letní menu restaurace Bistro Kaprova spojuje středomoří s asijskými dálavami

 
Restaurace Bistro Kaprova uvedla 6. června nové letní menu, které je vyladěnou symfonií chutí, vůní i barev, zastoupené čerstvými rybami a mořskými plody, zeleninou i poctivými masitými pokrmy v odlehčené verzi konvenující teplému období.

Tomatová polévka s pěnou z mozzarelly a cibulovou strouhankou je oblíbeným evergreenem, milovníky ryb jistě naláká pošírovaný losos s hráškovým pyré, slávkami a rybí omáčkou. Asijským speciálem a tajným tipem šéfkuchaře Lukáše Dostála se stal vepřový bůček s jablečným pyré, pak choi sauté, oříškovým crumble a sladko-kyselou omáčkou. Variacemi oblíbených jídel jsou nově uvedené hovězí hrudí BBQ s kukuřičnou polentou a nakládanou zeleninou, hovězí tatarák s lanýžem, žloutkem a rýžovými chipsy či linguine nero s mořskými plody a fava fazolkami s bazalkovým pestem. Grilované mušle svatého Jakuba jsou nyní představeny v úpravě v tandoori koření s mrkvovým pyré a asijský salát s uzeným kachním prsem, koriandrem, smaženou cibulkou a kešu ořechy, který si za své půlroční uvedení stihl získat až nečekané množství příznivců, zůstává beze změny. V nabídce i nadále zůstávají steaky z hovězího masa nejlepších kanadských, brazilských, uruguayských a také českých chovů, a také čerstvé ryby a mořské plody.

De luxe pozdrav z Francie Za zvláštní zmínku stojí i nově podávaná delikatesa v podobě velmi jemných francouzských ústřic Fine de Claire párovaných s ceněným Champagne Alan LeBoeuf. Rodinné vinařství z jižní části Champagne Côte des Bars vyrábí na pár hektarech velice kvalitních vinic tradiční Champagne. Ruční sběr hroznů a klasická metoda druhotného zraní na láhvi je pro Alaina Leboefa naprostým standardem. Přijďte si k nám i z všedního dne udělat chvíli sváteční. 

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a společnou fotografii z dětství

Styl

Doby, kdy Missky byly samá kost a kůže, jsou dávno pryč. Podívejte se s námi

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod

1. Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

2. Hanychová zase šokuje! Tajně vdala a už se pochlubila i snubními prstýnky

3. Smutná zpráva obletěla svět: Zemřel Chandler ze seriálu Přátelé. Bylo mu pouhých 54 let

4. Seriálová hvězda Radim Fiala alias doktor Hanák: Praktikuji rozumný adrenalin

5. Hazard nesnáším. Někdy ale neodolám a sázím, přiznává Andrea Kalivodová