Reklama
Reklama
 České celebrity 

Marta Kubišová překvapivě vystoupí v Lucerně. Víme proč

09. února 2019 17:23
Třicet let letos v listopadu uplyne od Sametové revoluce a to je důvod, proč se zpěvačka, jež už svoji kariéru pověsila na hřebík, vrátí na koncertní pódium. Zpěvačka Marta Kubišová, jejíž píseň Modlitba pro Martu se stala symbolem revoluce, uspořádá jeden jediný koncert v pražské Lucerně.

Psal se rok 1968, když Marta Kubišová na pražské Petince ve studiu, odkud se vysílalo, než je Rusové zaměřili, nahrála Modlitbu pro Martu. Ačkoliv šlo o improvizované studio, vznikl hit, který se stal pro zpěvačku osudovou písní. "Pamatuji si, že když Jindra Brabec přivezl tu písničku, protože já jsem předtím odmítla dál zívat píseň Cesta, se kterou jsem vyhrála Bratislavskou lyru a to protože text patřil rudoarmějcům, co osvobodili naši zemi. Tak jsem tehdy řekla, že bych chtěla novou skladbu a on přinesl modlitbu. Pamatuji si, že na piano hrál Angelo Michajlov a Karel Černoch bubnoval, dále už si nepamatuji. Absolutně mi nepřišlo že to bude hit. Jen jsem věděla, že bude do seriálu pro Rudolfa III," prozradila zpěvačka, které hned následující rok zakázali, aby zpívala.

"Já o ní říkám, že to je takový batůžek, který mi přirostl k tělu, protože opravdu musí znít všude. Skladbu mám jinak samozřejmě moc ráda," prozradila Kubišová. Ta nyní všekerou svou energii směřuje k 16. listopadu, kdy se v pražské Lucerně uskuteční již zmíněný koncert. Proč se ale rozhodla pro jeden koncert?

"Jelikož mi chodí strašně moc nabídek na vystoupení k tomuto krásnému výročí, rozhodla jsem se, že vystoupím k tomuto výročí v Lucerně, abych své fanoušky uspokojila a nemusel vystupovat tu a tam. Kdo mě chce vidět a slyšet, ať dorazí do Lucerny," vzkazuje všem svým fanouškům Kubišová s tím, že další vystoupení nebudou. A rozhodně nechce nic nechat na náhodě.

"Už teď budu muset trochu potrénovat, protože pravidelně nezpívám a v Lucerně budu muset dát více písniček, tak musím zabrat, aby to mělo z mé strany patřičnou úroveň. Bude to skutečně jen jediná a z mé strany výjimečná událost," uzavřela zpěvačka. 

Kateřina Malá | StarOnline.cz
KOMENTÁŘE

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a společnou fotografii z dětství

Styl

Žlučník může zlobit i relativně nenápadně. Jaké problémy horzí a kdy je nutná operace?

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod

1. Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

2. Hanychová zase šokuje! Tajně vdala a už se pochlubila i snubními prstýnky

3. Smutná zpráva obletěla svět: Zemřel Chandler ze seriálu Přátelé. Bylo mu pouhých 54 let

4. Seriálová hvězda Radim Fiala alias doktor Hanák: Praktikuji rozumný adrenalin

5. Hazard nesnáším. Někdy ale neodolám a sázím, přiznává Andrea Kalivodová