Reklama
Reklama
 České celebrity 

Zdeňka Žádníková se podílela na otevření nově vyzdobené Dětské pohotovosti v Motole

14. ledna 2019 11:40
Herečka Zdeňka Žádníková se podílela na otevření nově upraveného oddělení Dětské pohotovosti ve Fakultní nemocnici Motol. Na malé pacienty i jejich rodiče tu teď čekají vesele vyzdobené stěny, nástěnné hračky pro nejmenší i komiksová zóna pro teenagery. Malby spojuje téma hvězd, astrologie a historické Prahy. „Sami jsme s vlastními dětmi jeli do Motola už mnohokrát a jsme šťastní, že tu teď děti i jejich doprovod najdou kromě špičkových lékařů i krásné prostředí, které je potěší, zabaví a umožní jim tak čekání i ošetření lépe snášet,“ tvrdí čtyřnásobná matka Zdeňka Žádníková.

Nadační fond Zdeňky Žádníkové se společností Dermacol, která je od roku 2015 jeho generálním partnerem, společně zkrášlily už šest oddělení pro děti i dospělé v různých nemocnicích v České republice. Výzdoba Dětské pohotovosti v Motole, kde ročně ošetří až 30 000 dětí, patří mezi jejich nejrozsáhlejší projekty. Celé výtvarné pojetí tu vytvořili „na klíč“, včetně štítků na dveře i orientačního systému.

Na patnáctimetrové stěně vznikla takzvaná Motolská epopej, je tu zobrazen i Karlův most, Petřín s rozhlednou a Staroměstský orloj, v dalších částech najdou starší děti komiks s příběhy, které si mohou načíst na telefonu pomocí QR kódu a to i v angličtině, mladší si tu mohou poslechnout krátké pohádky nebo si pohrát s nástěnnými prvky či hlavolamy.  

Kateřina Malá | StarOnline.cz
KOMENTÁŘE

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a společnou fotografii z dětství

Styl

Žlučník může zlobit i relativně nenápadně. Jaké problémy horzí a kdy je nutná operace?

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod

1. Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

2. Hanychová zase šokuje! Tajně vdala a už se pochlubila i snubními prstýnky

3. Smutná zpráva obletěla svět: Zemřel Chandler ze seriálu Přátelé. Bylo mu pouhých 54 let

4. Seriálová hvězda Radim Fiala alias doktor Hanák: Praktikuji rozumný adrenalin

5. Hazard nesnáším. Někdy ale neodolám a sázím, přiznává Andrea Kalivodová