Reklama
Reklama
 České celebrity 

Vendula Pizingerová těsně před svátky vydělala 19 miliónů

24. prosince 2018 16:25
Už celých 18 let Kapka naděje Venduly Pizingerové pomáhá nemocným dětem. I letos se těsně před Vánoci uskutečnil galakoncert, který se konal v Divadle na Vinohradech.

Na pódiu se během večera představila řada hvězd ze sportovního i hudebního světa (Martin Šonka, Tomáš Rosický, Carlos Vémola..). Největšími hvězdami ale byli malí pacienti - bojovníci, kterým Kapka naděje zachránila život. Vtipný a pohotový moderátorský kvartet ve složení Libor Bouček, Jakub Prachař, David Gránský a Jan Maxián pomáhal vybírat peníze pomocí darovacích esemesek. Skvěle je doplňovala hostitelka večera, prezidentka Nadačního fondu Kapky naděje Vendula Pizingerová. Letošní koncert byl mimo jiné ohlédnutím za dlouhými 18-ti lety fungování NF KN. Těmi se celý čas prolínají příběhy dětí s dobrým koncem, které spojuje jedno / někdy stačí opravdu malá „kapka naděje", která může zachránit celý život.

Kapku naděje i letos podpořili hvězdy českého a slovenského hudebního nebe Hana Zagorová, No Name, Slza, Monika Bagárová, Mikolas Josef a 4 Tenoři ve složení Marian Vojtko, Pavel Vítek, Bohuš Matuš a Michal Bragagnolo.

„Letošní galakoncert je v předvánoční čas dárkem pro všechny, kteří mají srdce na pravém místě a umí pomáhat. Za 18 let svého působení přerozdělil Nadační fond Kapky naděje do nemocnic po celé České republice více než 190 milionů korun" prozradila Vendula Pizingerová. Aktuálně Kapka naděje pomáhá ve více než 40 nemocnicích po celé České republice.

Letošní suma pro Kapku naděje, na které se podíleli jak drobní dárci pomocí dárcovských esemesek, tak soukromí i firemní dárci díky svým originálním projektům, se vyšplhala na číslo 19.650.000 Kč. 

Kateřina Malá | StarOnline.cz
KOMENTÁŘE

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a společnou fotografii z dětství

Styl

Stovky tisíc lidí v Česku netuší, že mají nemoc, která hlásí příchod cukrovky

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve

1. Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

2. Hanychová zase šokuje! Tajně vdala a už se pochlubila i snubními prstýnky

3. Smutná zpráva obletěla svět: Zemřel Chandler ze seriálu Přátelé. Bylo mu pouhých 54 let

4. Seriálová hvězda Radim Fiala alias doktor Hanák: Praktikuji rozumný adrenalin

5. Hazard nesnáším. Někdy ale neodolám a sázím, přiznává Andrea Kalivodová