Reklama
Reklama
 České celebrity 

Karel Gott i přes vážnou nemoc vydá nové album

12. května 2018 09:56
"Ta pravá může být žena, láska, píseň, chvíle, doba, nálada i deska... prostě dosaďte si to, co je pro vás momentálně to pravé," vzkazuje Karel Gott posluchačům svého novinkového alba, které vyjde již začátkem června.

Tucet písní na albu Ta pravá je mixem popové klasiky a standardů, které chtěl Karel Gott natočit již dříve, v průběhu let na ně nezapomínal a nyní přišla pravá chvíle, aby se dostaly na desku vedle titulní písně, kterou mu „na tělo" napsal zpěvák a skladatel Marek Ztracený.

Nahrávky pro nové album Karla Gotta se tentokrát nerodily tak snadno. Vznikaly totiž dlouhých pět let. Karel Gott k tomu uvedl: „Začali jsme natáčet v roce 2013, ale pak po dvou letech přišel nečekaný a hodně velký zdravotní problém, kdy jsem musel nedobrovolně přerušit svou práci. Když jsem byl potom z nejhoršího venku, následovalo delší léčení a už jsem vlastně ani nepočítal s tím, že bych se k natáčení vrátil. Moc jsem totiž nevěřil tomu, že by to ještě vůbec bylo možné. Popravdě řečeno, ani jsem se tím nezabýval, protože myšlenky jsem měl někde úplně jinde. Ale když jsem na tom byl zdravotně mnohem líp, uspořádal jsem pár menších, v podstatě komorních vystoupení. A během nich jsem ke svému příjemnému překvapení zjistil, že to jde. A dokonce bezvadně! Vypravil jsem se tedy znovu do studia ORM a v natáčení pozvolna pokračoval. Přece jen mi moje nemoc přinesla další životní zkušenost, a to, že se v mých nových nahrávkách promítla radost z návratu."

Na albu je i jeden duet, k němuž Karel Gott poznamenal: „Dlouho jsem hledal píseň, kterou bych si zazpíval s Dashou, jež s námi vystupuje už osmnáct let! Jako sboristka i jako sólistka. Podle mne je to jedna z vůbec nejpozoruhodnějších, nejmodernějších a současně nejstylovějších zpěvaček u nás. Tak jsem si říkal: ,Jak to, že pořád chodíme kolem sebe, spoustu jsme toho společně zažili, jenom nemáme duet.‘ A pak jsem přišel na píseň Somewhere Out There, kterou s věhlasným, dnes už bohužel zesnulým autorem filmové hudby Jamesem Hornerem, napsali hitmakeři Barry Mann a Cynthia Weil. Řekl jsem si: ,Tak tohle je přesně píseň, kterou bych chtěl s Dashou nazpívat.‘ Navíc mi skladba silně připomíná Beethovenovu Klavírní sonátu, což je její další plus." 

Kateřina Malá | StarOnline.cz
KOMENTÁŘE

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a společnou fotografii z dětství

Styl

Doby, kdy Missky byly samá kost a kůže, jsou dávno pryč. Podívejte se s námi

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod

1. Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

2. Hanychová zase šokuje! Tajně vdala a už se pochlubila i snubními prstýnky

3. Smutná zpráva obletěla svět: Zemřel Chandler ze seriálu Přátelé. Bylo mu pouhých 54 let

4. Seriálová hvězda Radim Fiala alias doktor Hanák: Praktikuji rozumný adrenalin

5. Hazard nesnáším. Někdy ale neodolám a sázím, přiznává Andrea Kalivodová