Reklama
Reklama
 Zahraniční celebrity 

Zuzana Belohorcová zůstává i s dětmi v Miami! Věří, že hurikán jejich dům nezničí!

10. září 2017 00:02
Jednačtyřicetiletá bývalá moderátorka Zuzana Belohorcová žije i se svou rodinou v Miami, na kterou se teď řítí běsnící živel. Americké úřady zesilují výzvy k evakuaci obyvatel Floridy, kam se velkou rychlostí blíží hurikán Irma, který už zasáhl Kubu a další ostrovy ve východním Karibiku. Zuzka se však rozhodla zůstat i s dětmi opevněna doma v Miami.

„Blížící se hurikán jsme nikdy nezažili a ani zažít nechtěli. Tentokrát se mu asi nevyhneme. Navzdory všem katastrofickým předpovědím jsme se rozhodli, že tady zůstaneme a nějak tu pohromu přečkáme. Budeme doufat a modlit se, myslete, prosím, na nás,“ svěřila se se svými pocity Belohorcová.

Její rozhodnutí mnozí nechápou, Zuzka ale věří, že dům, ve kterém bydlí, silný hurikán vydrží. Moc možností jí ostatně už ani nezbývalo, protože na silnicích panují dopravní zácpy, paika a všechny lety jsou vyprodané.

„Upřímně, nedá mi nenapsat a vysvětlit naše rozhodnutí, proč zůstat. Portofino Tower, barák, ve kterém žijeme, je jeden z nejlépe postavených, bytelných baráků na South Beach se železobetonovými základy postavený na pilotách, který už přežil nejeden hurikán. Takže v momentě, kdy byla nařízena ve čtvrtek ve 12 hodin první evakuace už bylo pozdě někam letět,“ napsala na sociální síti Belohorcová.

„Proto jsme se rozhodli s dalšími pětadvaceti rodinami z Portofino, věřte mi, nejsou to blázni jak píšete o nás, ale jsou to milující rodiče, kteří chtějí pro své děti to nejlepší a nikdy by neriskovali své životy, celou tu zkázu přečkat společně v lobby baráku, které je na vyvýšeném čtvrtém patře výškového baráku. Celé lobby má protihurikánová okna a je zabarikádované železnými deskami. K dispozici jsou nám zdravotníci a security v baráku, který má své vlastní generátory na elektriku, protože nejhorší situace nastane po řádění hurikánu,“ doplnila Zuzana, jež je s rodinou připravena na všechno.

„Všude bude vše zatopené, bude chaos a panika, takže věřte mi, nejsme žádné naivky, ale jsme dobře připraveni i na tuto situaci. Máme zásoby jídla a vody na několik týdnů, nejsme blázni, kteří si touží udělat fotky a videa hrozícího hurikánu, ale jsme milující rodiče, kteří v dané situaci museli udělat rozhodnutí a doufáme, že jsme se rozhodli správně. Věřte mi, máme z hurikánu velký respekt a velkou pokoru, a lítost nad lidmi, které už řádění tohoto ničivého hurikánu zasáhlo. Přesto mě mrzí zákeřné komentáře od lidí, kteří ani nemají páru o tom, co se tu děje a hodnotí pouze z toho, co vidí v televizi,“ uzavřela své rozhodnutí moderátorka.

Tak snad Belohorcová, její rodina i všichni ostatní, následky nezvykle silného hurikánu přečká v pořádku a ve zdraví! Hurikán Irma v noci na sobotu zasáhl severní pobřeží Kuby, během dne zeslábl na intenzitu čtvrté kategorie, ale očekává se, že ale cestou od Kuby k Floridě opět zesílí. Oko hurikánu zasáhne ostrovy Florida Keys a jih a západ Floridy. Ohroženo je zejména město Tampa. Miami hurikán podle meteorologů mine. 

Ema Maxová | StarOnline.cz
KOMENTÁŘE

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a společnou fotografii z dětství

Styl

Stovky tisíc lidí v Česku netuší, že mají nemoc, která hlásí příchod cukrovky

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve

1. Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

2. Hanychová zase šokuje! Tajně vdala a už se pochlubila i snubními prstýnky

3. Smutná zpráva obletěla svět: Zemřel Chandler ze seriálu Přátelé. Bylo mu pouhých 54 let

4. Seriálová hvězda Radim Fiala alias doktor Hanák: Praktikuji rozumný adrenalin

5. Hazard nesnáším. Někdy ale neodolám a sázím, přiznává Andrea Kalivodová