Reklama
Reklama
 České celebrity 

Operní diva Kalivodová po narození druhého syna pracuje na sto procent

22. dubna 2017 04:28
Sólistka Národního divadla Andrea Kalivodová zazářila na netradiční akci. Při příležitosti Dne učitelů vystoupila na začátku dubna v Pardubicích před pedagogy z mateřských, základních, středních škol i univerzit. Přestože si sama učitelství vyzkoušela, do role pedagoga se rozhodně nehrne. Operní diva před časem porodila druhého synka. Místo mateřské dovolené ale pracuje na plný plyn.

Česká mezzosopranistka a sólistka Národního divadla Andrea Kalivodová vidí v učitelství velké poselství a ke skutečným kantorům chová skutečný respekt. „Povolání učitele je podle mého názoru velkou řeholí. Je to podobné jako vystupování na jevišti, jdete s kůží na trh. Sama jsem to dokonce zkoušela. K pedagogům mám velkou úctu a respekt. Obdivuji jejich vytrvalost předávat své znalosti žákům a studentům. Mám ráda fajn kantory, kteří svou práci nepovažují za povinnost, ale skutečně chtějí předávat svou pravdu a poselství dál," uvedla operní pěvkyně, která v Pardubicích vystoupila před 250 pedagogy z nejrůznějších škol. Na Dni učitelů nechyběla ani místopředsedkyně Senátu Parlamentu ČR Miluše Horská, ministryně školství Kateřina Valachová nebo dlouholetý předseda Akademie věd ČR a kandidát na příštího českého prezidenta Jiří Drahoš, který zároveň zazpíval s nevidomým klavíristou.

Andrea Kalivodová zazářila v tmavě modrých dlouhých šatech, které nechaly vyniknout jejím bujným křivkám. I po porodu druhého synka Sebastiána je ve skvělé formě. A stejně tak i její hlas. „Zpěváci se musí udržovat ve formě. Hlasivky jsou svaly, které je třeba neustále trénovat. Když si dáte delší pauzu, vypadnete z kondice i z vystupování. Je to pak problém," vysvětlila Andrea, která začne od května zkoušet roli Venuši v opeře Národního divadla Orfeus v podsvětí. Na premiéru se můžete těšit v červenci v divadle v Karlíně. Pěvkyně chystá i sérii koncertů, recitálů i charitativních vystoupení.  

Ema Maxová | StarOnline.cz
KOMENTÁŘE

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a společnou fotografii z dětství

Styl

Doby, kdy Missky byly samá kost a kůže, jsou dávno pryč. Podívejte se s námi

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod

1. Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

2. Hanychová zase šokuje! Tajně vdala a už se pochlubila i snubními prstýnky

3. Smutná zpráva obletěla svět: Zemřel Chandler ze seriálu Přátelé. Bylo mu pouhých 54 let

4. Seriálová hvězda Radim Fiala alias doktor Hanák: Praktikuji rozumný adrenalin

5. Hazard nesnáším. Někdy ale neodolám a sázím, přiznává Andrea Kalivodová