Reklama
Reklama
 Večírky 

Kolekce světoznámého módního návrháře v Praze předvede Moskevský dům módy Slavy Zajceva

28. května 2019 10:59
11. listopadu 2019 proběhne ve Fóru Karlín Slava Zajcev Fashion Show Moskevského domu módy Slavy Zajceva, která představí kolekce tohoto módního návrháře světového věhlasu s názvem Jaro-Léto 2019 a Kořeny.

Sezónní kolekci Jaro-Léto připravuje Slava Zajcev pravidelně, letos mezi její hlavní znaky patří jednoduchost a strohost. I tak se ale kromě elegantních modelů v seriózních odstínech na přehlídkovém molu objeví i modely ve velice avantgardních a jasných barvách. Novinkou je potisk abstraktními až vesmírnými obrazci. V zásadě však Zajcev i zde zůstal věrný své tradici, tedy odstínům bílé, černé, červené, oranžové, světle modré a béžové.

Druhá kolekce, kterou Zajcev přiveze do Prahy, je výrazně specifičtější a odráží jeho typický styl, jímž se proslavil. Již z názvu je patrné, že se vrací ke kořenům a ruským tradicím. Představované modely jsou zdobeny tradičními ruskými vzory a vychází z lidových krojů. Díky tomu se ruský lidový kroj vymanil ze sféry lidového umění a dostal se mezi předměty s vysokou uměleckou hodnotou prezentované na přehlídkových molech. V roce 2016 byla kolekce Kořeny vystavena v ruské Ermitáži a některé modely z této sbírky se staly součástí jejího Zlatého fondu.

Původní sbírka "Zdroje" byla vyznamenána Státní cenou, v roce 2016 ji zastupovala výstava Size ¢, muzeum Ermitáž a některé soubory z ní jsou nyní uchovávány ve fondu Hermitage Gold Fund. Slava Zajcev je nejen módním návrhářem, ale i básníkem, působí jako prezident Moskevského domu módy Slavy Zajceva a je zasloužilým ruským umělcem a čestným občanem Paříže. Stal se prvním ruským módním návrhářem uznávaným po celém světě a je označován za ruského Diora. Je také jediným Rusem, který zvítězil v soutěži Pět nejlepších módních návrhářů světa.

Speciálním hostem přehlídky bude známá česká módní návrhářka Beata Rajská, která se pohybuje s úspěchy na české módní scéně od roku 2001. Od té doby prezentovala své kolekce v Londýně, v Paříži, Moskvě, Mexico City, Miláně, New Yorku, Vídni a v dalších metropolích. Její přehlídky v Praze či v Karlových Varech jsou každoročně očekávanou událostí sezóny. Beata, která má kromě jiného vystudovanou filosofii, se také věnuje se charitativní činnosti a edukaci studentů. Sama dokonce přispěla ke vzdělávání mladých lidí v africké Zambii ve městě Mongu. Své náhledy na módu i život sepsala v knížce Ústřižky Beaty Rajské.

Jak je na módních přehlídkách zvykem, bude důležitým prvkem večera i hudba. Vystoupí ruský soubor Bis-Quit, který kombinuje nástroje typické jak pro klasickou, tak pro jazzovou hudbu a ruské národní nástroje, jako jsou balalajky a domry. Do repertoáru skupiny patří světová operní díla, jazzové skladby, písně v latinskoamerickém rytmu, ale i country - to vše v originálním autorském aranžmá. Generálním partnerem akce Slava Zajcev Fashion Show Moskevského domu módy Slavy Zajceva je společnost LEXUS Praha. Vstupenky k dostání na megaevent.eu  

Kateřina Malá | StarOnline.cz
KOMENTÁŘE

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a společnou fotografii z dětství

Styl

Stovky tisíc lidí v Česku netuší, že mají nemoc, která hlásí příchod cukrovky

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve

1. Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

2. Hanychová zase šokuje! Tajně vdala a už se pochlubila i snubními prstýnky

3. Smutná zpráva obletěla svět: Zemřel Chandler ze seriálu Přátelé. Bylo mu pouhých 54 let

4. Seriálová hvězda Radim Fiala alias doktor Hanák: Praktikuji rozumný adrenalin

5. Hazard nesnáším. Někdy ale neodolám a sázím, přiznává Andrea Kalivodová