Reklama
Reklama
 České celebrity 

Bambas, Kopta a další hvězdy, to jsou Čtyři držitelé Ceny Thálie a nestárnoucí příběh Cyrano z Bergeracu

24. června 2019 07:45
Na tiskové konferenci ke hře Cyrano z Bergeracu jsme měli možnost vyzpovídat herce Ondřeje Krause. Proč se rozhodl roli přijmout a co ho na ní baví? „Nebyla vlastně jiná možnost. Cyrano z Bergeracu je pro mě asi nejzásadnější hra, kterou kdy kdo napsal. A když mi jednoho nedělního večera přišla zpráva od Dana Bambase, zda bych si s ním nechtěl zahrát Kristiána, nebylo jiné volby. Když jsem se ještě k tomu dozvěděl, že to režíruje Petr Mikeska a že tedy budu mít možnost pracovat s někým jako je on, tak nebylo třeba se dlouho rozmýšlet," říká talentovaný herec. „Nejvíc mě asi baví to, že Cyrano je hra, v níž není ani jedna zbytečná replika. Vedle toho pak možnost pracovat s Danielem Bambasem. Dan je neskutečně talentovaný," dodává Ondřej Kraus.

Daniel Bambas přijal roli díky osobnosti režiséra Petra Mikesky. „Vím, že se na něj můžu absolutně spolehnout a že právě s ním můžu takovéto dobrodružství podniknout. Nikdy by mě nenapadlo, že si Cyrana zahraju a samozřejmě si uvědomuji, jak obří výzva to je...", sděluje své dojmy herec Daniel Bambas oceněný cenou Thálie. Jak se vlastně talentovaný herec učí texty? „Na učení textu žádnou techniku nemám. Prostě si ho čtu a postupně ukládám do paměti. V případě Cyrana je ta porce veliká, ale stejně veliká je i radost, že tak nádherný a básnický text můžu interpretovat," dodává herec. Jaké má plány na léto a nač se nejvíce těší? „Rád bych stihl alespoň pár dnů na svém milovaném severu, ale letošní léto evidentně stráví zejména v Čechách. A těším se na to, že mě potkají věci, které se naplánovat nedají. Těším se na každý den," svěřil se Daniel Bambas.

Dalším protagonistou ve hře Cyrano z Bergeracu je herec Václav Kopta. Ten se těší na spolupráci z mnoha důvodů, jedním z nich je, že se uvidí se svou manželkou. „Roli jsem přijal, protože už má předchozí spolupráce s Indigem byla fajn a navíc je to jedna z mála možností, kdy se můžu setkat na jednom jevišti s mojí manželkou," směje se Václav Kopta. „Texty se učím standardním způsobem, což naštěstí znamená, že snadno! V případě Cyrana je drobná komplikace ve skutečnosti, že je napsán ve verších, ale to se poddá," vtipkuje herec. A jaké léto čeká Václava Koptu? „Léto je, jako každoročně, ve znamení práce i odpočinku. Takže se těším na pár dní s rodinou, na nové zážitky i na stará dobrá místa v Chorvatsku. Při zpáteční cestě se vždy snažíme objevit novou destinaci - nějčastěji v Itálii. Po návratu do Čech mne už čeká jen práce, a to nový seriál, letní Shakespearovské slavnosti, Cyrano a další," dodává Václav Kopta.

Romantická klasika o bohémovi, jehož velký nos velkého ducha značí, ožije v podání divadelní společnosti INDIGO company. V jedinečných prostorách Malého nádvoří průhonického zámku proběhne ve středu 26. června a ve čtvrtek 27. června premiéra hry Edmonda Rostanda Cyrano z Bergeracu. Příběh o lásce, statečnosti, snech, životech, lidech režíruje umělecký šéf Městského divadla Mladá Boleslav a také držitel Thálie Petr Mikeska. A cenou Thálie je ověnčená i část hereckého obsazení: představitel titulní postavy Daniel Bambas, Radim Madeja a Zbigniew Kalina. V roli Roxany se objeví úchvatná Lilian Fischerová. Hra bude uváděna na letních scénách a 28. září se přemístí do libeňského Divadla pod Palmovkou, domovské scény divadelní společnosti INDIGO company. 

Kateřina Malá | StarOnline.cz
KOMENTÁŘE

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a společnou fotografii z dětství

Styl

Stovky tisíc lidí v Česku netuší, že mají nemoc, která hlásí příchod cukrovky

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve

1. Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

2. Hanychová zase šokuje! Tajně vdala a už se pochlubila i snubními prstýnky

3. Smutná zpráva obletěla svět: Zemřel Chandler ze seriálu Přátelé. Bylo mu pouhých 54 let

4. Seriálová hvězda Radim Fiala alias doktor Hanák: Praktikuji rozumný adrenalin

5. Hazard nesnáším. Někdy ale neodolám a sázím, přiznává Andrea Kalivodová