Reklama
Reklama
 České celebrity 

Fotbalista Jeřábek chce do Itálie

24. dubna 2019 08:59
Platí za řízného fotbalového obránce, který neuhne z jediného souboje. Michal Jeřábek (25) momentálně válčí za Teplice a se svým angažmá je spokojený. Postupně se vypracoval mezi základní stavební kameny severočeského klubu.

Michale, jak hodnotíte svůj přestup z Dukly a čtyři roky v Teplicích? Tohle období určitě hodnotím kladně. V Dukle jsem sice nakouknul do ligy, ale stabilním hráčem základní sestavy jsem se stal až v Teplicích.

Nechybí vám hlavní město, nebo vaší partnerce? Možná vás překvapím, ale s přítelkyní dále bydlíme v Praze. Jelikož jsou Teplice vzdáleny zhruba hodinu jízdy autem, tak dojíždíme. Vlastně polovina spoluhráčů z klubu je z Prahy. Dá se říct, že Teplice jsou takový pátý pražský ligový klub.

Kdyby teď přišla nabídka z pražského klubu, je nějaký, který byste preferoval? Asi ne. Pro každého hráče by měla být čest hrát za kterékoli z pražských "S".

Minulý rok v březnu jste si prošel zraněním, několik týdnů jste stál. Od té doby všechno v pořádku? Těch šest týdnů pauzy bylo nepříjemných, to je pravda. Ale musím zaklepat, od té doby se mi zranění naštěstí vyhýbají.

Vy jste v této sezóně nasbíral i dvě červené karty, což na obránce sice není až takový "masakr", ale přesto: Řekl byste, že jste tvrdý obránce, který si umí zjednat respekt i za cenu ostřejších zákroků? Řekl bych, že je to spíš shoda náhod. Do této sezóny jsem červenou kartu ještě nedostal a letos hned dvě. Ale myslím si, že platím za obránce, který umí v soubojích přitvrdit a jen tak neuhne.

Máte vysněnou zemi, kam byste se chtěl dostat v rámci zahraničního angažmá? Určitě je to Itálie. Pro obránce je to vysoká škola fotbalu, mají perfektně propracovanou defenzivu. Jako fanoušek se rád dívám na Premier League, protože každý zápas se tam hraje v obrovském nasazení.

Koukal jste na čtvrtfinále Ligy mistrů? Co říkáte na použití videa v utkání Machesteru City a Tottenhamu? Jasně, díval jsem se. Pro Manchester možná kruté, ale je dobře, že zavedením videa nedochází ke zvýhodnění některého z týmů. Myslím, že na evropské scéně se využívá zatím lépe, než v naší lize. Což dokázal i zápas Slavie se Spartou.  

Kateřina Malá | StarOnline.cz
KOMENTÁŘE

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a společnou fotografii z dětství

Styl

Stovky tisíc lidí v Česku netuší, že mají nemoc, která hlásí příchod cukrovky

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve

1. Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

2. Hanychová zase šokuje! Tajně vdala a už se pochlubila i snubními prstýnky

3. Smutná zpráva obletěla svět: Zemřel Chandler ze seriálu Přátelé. Bylo mu pouhých 54 let

4. Seriálová hvězda Radim Fiala alias doktor Hanák: Praktikuji rozumný adrenalin

5. Hazard nesnáším. Někdy ale neodolám a sázím, přiznává Andrea Kalivodová