Reklama
Reklama
 České celebrity 

Světlomalíř Alex Dowis je prvním Čechem, který dobyl americký Talent!

14. dubna 2019 15:06
Kdo by si nevzpomněl na jeho exhibici v televizní show Česko Slovensko má talent!? Alex Dowis jako první u nás a snad i v Evropě předvedl své unikátní umění light-art show (malování světlem). Tehdy vzal všem dech! I Lucii Bílé! Ta ho sice nejprve z placu před kamerami vyhodila, pak se chvíli dohadovali, aby jej nakonec přizvala ke svým mnoha velkým tour a koncertům. Teď se tento netradiční umělec jako první Čech dostal do show America’s Got Talent. (Amerika má talent).

Ještě, než světlomalíř odletěl do Los Angeles, kde se ‘americký Talent’ natáčí, zúčastnil se ve Španělsku velké televizní talk show ElHormiquero, kde svým uměním naprosto dostal slavného herce Antonia Banderase. Ten mu nejenom dlouho tleskal, zajímal se o light-art show, ale také se s ním vyfotil.

V America’s Got Talent pak Alex Dowis rozhodně nenechal tisíce diváků, stejně jako slavnou porotu ve složení Gabrielle Union, Julianne Hough, Simon Cowell a Howie Mandel chladnými. Zažil obrovský standing ovation. Jak dopadl a zda postoupil do dalšího kola se ukáže později. Respektive diváci se to dozví koncem května, kdy se díl s Dowisem bude na NBC vysílat.

„Bylo to fantastické! Je to takový jeden ze splněných snů! Letěli jsme tam vyloženě na pozvání, protože si mě vybrali a chtěli to, co dělám, vidět na vlastní oči. Nepopsatelné! Atmosféra, lidi, prostředí, zkrátka všechno. A je mi ctí, že jsem vlastně první Čech, který tam něco takového mohl prezentovat,” prozradil Alex Dowis, který se v Los Angeles, kde se pořad natáčí, setkal i se známou českou režisérkou a producentkou Pavlínou Moskalykovou, která žije střídavě tam i tady. „Vzali jsme ji s sebou na natáčení a byla to pecka. Moc nám s klukama držela pěsti…,” podotkl Alex Dowis.  

Kateřina Malá | StarOnline.cz
KOMENTÁŘE

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a společnou fotografii z dětství

Styl

Doby, kdy Missky byly samá kost a kůže, jsou dávno pryč. Podívejte se s námi

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod

1. Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

2. Hanychová zase šokuje! Tajně vdala a už se pochlubila i snubními prstýnky

3. Smutná zpráva obletěla svět: Zemřel Chandler ze seriálu Přátelé. Bylo mu pouhých 54 let

4. Seriálová hvězda Radim Fiala alias doktor Hanák: Praktikuji rozumný adrenalin

5. Hazard nesnáším. Někdy ale neodolám a sázím, přiznává Andrea Kalivodová