Reklama
Reklama
 České celebrity 

Kristýně Frejové zachránila život dcera Ráchel

22. dubna 2018 16:59
„Pořád říkáš, že chceš hrát v Modrém kódu, tak tady to máš,“ smála se na svou dceru Kristýna Frejová při hrané záchraně na školení kurzu první pomoci Českého červeného kříže, který obě společně absolvovaly. „Nebuď zbytečně skromná, zvládla jsi to perfektně,“ přidala herečka i slova chvály. Teenegerka Ráchel díky seriálu Modrý kód zatoužila stát se lékařkou, na kurzu první pomoci si tak pod odborným dohledem zdravotnického instruktora mohla vyzkoušet skoro profesionální zásah právě na svojí mamince.

Podpořila zkušenost z tohoto kurzu mladou dívku v jejím rozhodnutí studovat medicínu? „Vlastně jo, dívám se na seriály jako je Modrý kód a líbí se mi, ale zároveň vím, že je to obtížný obor. Mě přesto zaujal,“ svěřila se šikovná Rachel, pro niž první volbou bylo herectví, které má nejen díky mamince, ale i prarodičům Věře Galatíkové a Ladislavu Frejovi v genech. Mamince by ale herecký obor neudělal stejnou radost jako právě lékařství.

„Ráchelka mi ošetřila cizí předmět v ráně. Byla jsem překvapená, jak je šikovná, takže bych ji určitě podporovala ve studiu tohoto směru,“ prozradila Kristýna Frejová, pro kterou bylo další školení první pomoci logickým pokračováním její účasti v kampani televize Prima a Českého červeného kříže Když jde o život. „Jsem moc ráda, že má tato kampaň dobré ohlasy a lidé si jí všimli. Už při prvním kurzu jsem moc stála o to, aby se toho Ráchel dotkla reálněji než jen teoreticky, což se stalo, a mám z toho velkou radost, protože i děti můžou pomoci kamarádovi a zachránit život,“ říká herečka.  

Kateřina Malá | StarOnline.cz
KOMENTÁŘE

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a společnou fotografii z dětství

Styl

Stovky tisíc lidí v Česku netuší, že mají nemoc, která hlásí příchod cukrovky

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve

1. Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

2. Hanychová zase šokuje! Tajně vdala a už se pochlubila i snubními prstýnky

3. Smutná zpráva obletěla svět: Zemřel Chandler ze seriálu Přátelé. Bylo mu pouhých 54 let

4. Seriálová hvězda Radim Fiala alias doktor Hanák: Praktikuji rozumný adrenalin

5. Hazard nesnáším. Někdy ale neodolám a sázím, přiznává Andrea Kalivodová