Reklama
Reklama
 České celebrity 

Zanzibar je novou oblíbenou destinací, na dovolenou tam míří i Simona Krainová!

05. února 2018 08:01
Po velkém pracovním nasazení a kolapsu z přepracování míří česká topmodelka Simona Krainová na zaslouženou dovolenou. S manželem Karlem Vágnerem a dvěma syny odletí brzy na dva týdny za sluncem do exotického Zanzibaru.

"Nejdřív jedeme s manželem a s dětmi na 14 dní do Zanzibaru a pak ještě na 14 dní na Kostariku sami si to užít," svěřila se nedávno v rozhovoru pro Primu česká topmodelka.

Zanzibar je, zdá se, čím dál tím oblíbenější destinací pro české turisty toužící zažít v zimním období trochu exotiky. Ať už toužíte po romantice, luxusu nebo si prostě chcete jen oddechnout, Zanzibar je takový malý ráj na zemi, který stojí za navštívení. Oblibu Zanzibaru rovněž potvrzuje stoupající návštěvnost ostrova, která meziročně vzrostla o 28 procent na 376 tisíc hostů za rok. Jedná se tak o jednu z nejrychleji rostoucích destinací v Indickém oceánu.

Zanzibar je typický rozmanitostí, a to nejen zajímavou kuchyní, v níž se mísí africké a arabské vlivy, ale také plážemi, které se mění před očima. Ráno můžete zaznamenat odliv až několik stovek metrů, což přímo vybízí k dlouhým procházkám po bílých plážích a hledání mušlí. Během pár hodin se pláž změní k nepoznání a báječně si zaplavete.

Ideální doba pro návštěvu ostrova je od zimy do jara (listopad – březen), kdy můžete očekávat až 30 stupňů, na obloze ani mráček a teplotu oceánu okolo 25 stupňů. To vše je velmi velké lákadlo pro návštěvníky z Česka, kteří si tak krátí dlouhé zimní období.

Pokud se nechcete jen povalovat na pláži zapůjčte si skútr nebo auto a objeďte si ostrov po své vlastní trase. Díky tomu tak poznáte jeho různorodost. Zjistíte, že Zanzibar je typický palmami, banánovníky, vůní čerstvého ovoce a koření, ale taky vřelým a srdečným přístupem domorodců.

Chcete-li vážně poznat to nejlepší ze Zanzibaru vydejte se do části Pongwe do Tulia Zanzibar Unique Beach Resort (www.tuliazanzibar.com). Tento resort vybudovaný Čechy byl otevřen před 2 lety a hosté si jej zamilovali. Je to ideální místo na líbánky, romantický pobyt nebo na dokonalý relax. Postará se o vás srdečný personál, a tak si doopravdy přijdete jako v ráji. Navíc se zde domluvíte česky a se nemusíte obávat jazykové bariéry.

Jednoduchou cestou je zakoupení několikadenního zájezdu u cestovní kanceláře, které obvykle nabízejí široké portfolio resortů a hotelů. Pokud se vám ale zrovna nehodí její termíny, kupte si letenku a mrkněte na některý z rezervačních portálů, kde najdete hotely od 1000 Kč/noc až po 15 000 Kč/noc. V těchto případech je cena přímo úměrná kvalitě, a tak si předem ujasněte, co od ubytování očekáváte a kolik jste ochotni utratit za celý pobyt.  

kaja | StarOnline.cz
KOMENTÁŘE

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a společnou fotografii z dětství

Styl

Žlučník může zlobit i relativně nenápadně. Jaké problémy horzí a kdy je nutná operace?

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod

1. Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

2. Hanychová zase šokuje! Tajně vdala a už se pochlubila i snubními prstýnky

3. Smutná zpráva obletěla svět: Zemřel Chandler ze seriálu Přátelé. Bylo mu pouhých 54 let

4. Seriálová hvězda Radim Fiala alias doktor Hanák: Praktikuji rozumný adrenalin

5. Hazard nesnáším. Někdy ale neodolám a sázím, přiznává Andrea Kalivodová