Reklama
Reklama
 České celebrity 

Herec Jiří Pomeje je odhodlaný porazit rakovinu způsobem, který ho může zabít!

08. listopadu 2017 05:12
Herci Jiřímu Pomeje lékaři znovu, i přes 33 ozařování, diagnostikovali rakovinu hrtanu. Agresivní nádor se bohužel vrátil. Dali mu na vybranou, že mu buďto operativně zavedou takzvaného slavíka a nebo se bude muset smířit se smrtí.

Pokud Pomeje nepodstoupí radikální zákrok, při kterém by přišel o hlasivky a měl by takzvaného slavíka, dožije se maximálně dvou let. Pokud podstoupí operaci a chemoterapie, má šanci, že bude žít desítky let.

Pomeje ale zatím slavíka odmítá. „Už jsem se prostě rozhodl! Nechci slintat, nechci smrkat krkem, nechci se utopit, když se ponořím do vody. Nedopustím, abych zkazil život manželce a dceři, na to nemám právo! To si radši s nimi užiju chvilku ještě hezký věci a potom zmizím. Andy je moc mladá na to, aby si se mnou zkazila život. Když tu už nebudu, dám jí možnost, aby našla jinýho chlapa a Aničce pořídila novýho tatínka,“ uvedl až nepochopitelně odhodlaně Pomeje.

Poslední šanci na to, jak se dostat z rakoviny hrtanu, vidí Jirka jinde. Chce vyzkoušet možnost, která ho ale může ohrozit na životě! „Viděl jsem dokument, který je o lidech, nad jejichž životem kvůli rakovině lékaři zlomili hůl, odmítli je už léčit a dávali jim týdny života. Oni si ale našli hladovku, při které se pijí pouze šťávy z řepy, mrkve, celeru a určité čaje. Rakovinu za těch dvaačtyřicet dnů z těla vypudili a dodnes žijí – a je to třeba už dvacet let, bez jediného problému. Lékaři to považují za zázrak, tak to zkusím taky," svěřil Blesku herec bojující se zákeřnou chorobou.

Herec se pro variantu hladovky nadchl. Rozhodl se ji držet 42 dnů. Existují případy, kdy to pomohlo, rakovinové buňky to zabilo a pacienti byli vyléčení. Rakovinové bujení má podle odborníků rádo kyselé věci a cukry. „Já ji tou dietou nechám vyhladovět a ona nebude mít z čeho žít. Tonoucí se stébla chytá, ale já teď tomuhle věřím a jdu do toho,“ řekl odhodlaně.

Mnozí lékaři však nad podobnými praktikami kroutí hlavou. Jiřímu by doporučovali podstoupit léčbu klasickou, kterou navrhuje onkolog. Obecně alternativní metody lékaři nedoporučují. Hladovění může stav pacienta s rakovinou rychle zhoršit. Člověk slábne, snižuje se imunitní odpověď organismu a nádor má větší šanci růst. Jiří Pomeje je velký bojovník. Proti rakovině se rozhodl bojovat po svém a všichni doufají, že svůj boj vyhraje! 

Ema Maxová | StarOnline.cz
KOMENTÁŘE

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a společnou fotografii z dětství

Styl

Žlučník může zlobit i relativně nenápadně. Jaké problémy horzí a kdy je nutná operace?

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod

1. Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

2. Hanychová zase šokuje! Tajně vdala a už se pochlubila i snubními prstýnky

3. Smutná zpráva obletěla svět: Zemřel Chandler ze seriálu Přátelé. Bylo mu pouhých 54 let

4. Seriálová hvězda Radim Fiala alias doktor Hanák: Praktikuji rozumný adrenalin

5. Hazard nesnáším. Někdy ale neodolám a sázím, přiznává Andrea Kalivodová