Reklama
Reklama
 České celebrity 

Fakta a mýty o křečových žilách: ZÍSKEJTE DOKONALÉ NOHY! SNADNO, RYCHLE A BEZBOLESTNĚ!

10. března 2017 07:58
Pomalu se blíží oteplení a s ním i sezóna sexy šatiček. Je tedy nejvyšší čas na sobě zapracovat. Zejména pak na nohách, které na sebe poutají veškerou pozornost. Ty šťastnější si vystačí s důkladnou depilací a ozdravnou péčí. Pokud se však objeví nevzhledné křečové žíly, je třeba okamžitě jednat!

Nebojte, nejste v tom sami!
Dle studie trápí tento problém 30 až 60 % populace. Nejlehčí forma křečových žil tzv. metličkovité varixy se vyskytují téměř u každého druhého člověka. Závažnější forma křečových žil postihuje asi 30 % dospělých. Samozřejmě záleží na věku i pohlaví. S přibývajícími roky je toto onemocnění mnohem častější a to zejména u žen. Paradoxně to zřejmě souvisí s jedním z nehezčích období žen, s těhotenstvím. S rostoucím bříškem dostávají nohy pořádně zabrat. Mnohdy musí nosit více než prostě unesou. Ušetřeni však nejsou ani muži. Pravda, ti sice nenosí mini a nejsou pod takovým drobnohledem opačného pohlaví. Ovšem ani v jejich případě to není zrovna hezký pohled.

Za vším stojí genetika
Jednoznačně nelze označit jednoho viníka tohoto trápení. Faktorů, které se na něm podílí je hned několik. „Mluví se hodně o genetice, ale žádná studie to jednoznačně neprokázala. Naopak velký vliv má sedavé zaměstnání nebo práce, kdy jste celý den na nohou. Důležitým měřítkem je také životní styl - obezita, strava a málo pohybu,“ vysvětluje zkušený cévní chirurg MUDr. Peter Baláž z Kliniky YES VISAGE. To znamená v jídle příliš nehřešit a naordinovat si pravidelný pohyb. Ani tak vám však nikdo nezaručí, že se vám toto onemocnění zaručeně vyhne.

Právo volby
Nezoufejte. Řešení existuje a nemusíte se bát. Nebolí, neobjeví se krevní podlitiny a nebudete vyřazeni z aktivního života po několik týdnů. Tedy pokud nezvolíte chirurgické řešení, které nabízí většina nemocnic. Svěřte své nohy do rukou profesionálů a miniinvazivní léčbě a již druhý den budete fungovat jako obvykle. „Na klinice řešíme všechny formy křečových žil, a to od těch nejmenších – metličkovitých varixů až po pokročilé formy rozsáhlých varixů. Základem úspěšné léčby je důkladné vyšetření, díky kterému se pak stanoví vhodný léčebný postup,“ prozrazuje cévní chirurg MUDr. Peter Baláž z Kliniky YES VISAGE. Zatímco v zahraničí je miniinvazivní léčba jednoznačně první volbou při řešení tohoto problému, u nás tomu stále tak není. Pokud se pro ni rozhodnete, budete si ji muset zaplatit. Vynaložených prostředků však určitě nebudete litovat. To potvrzuje i herečka Alice Bendová, která před časem podstoupila na Klinice YES VISAGE sklerotizaci žil. „Viditelné žilky na nohou mě trápily opravdu dlouho. Chodila jsem s nimi po světě již několik let. Zbytečně. Vpravením sklerotizačního roztoku do žíly bylo během minuty po problému. Naprosto bez bolesti a jakýchkoli omezení po zákroku. Pan doktor Baláž byl skvělý, jehličku jsem vůbec necítila,“ uvedla nadšená herečka.

V čem se nejčastěji mýlíme?
Jde pouze o kosmetickou záležitost Není to úplně pravda. Prvním projevem je sice vystoupla zduřená žíla. Postupem času však může dojít ke zvyšováni tlaku v žílách a vzniku neodstranitelných pigmentací a případně i komplikovaných kožních defektů.

Křečové žíly není potřeba léčit
Opět jde o omyl. U neléčených forem může dojít k zánětu povrchních žil, který se pak může rozšířit na žíly hluboké. I když v minimálních případech může dojit k plicní embolii. Operace v nemocnici je stejná jako v privátním zařízení Není to pravda. Většina nemocnic nenabízí miniinvazivní léčbu, která dosahuje srovnatelného výsledného efektu jako chirurgické řešení. Zároveň však pacientovi přináší další výhody. Vyhnete se pooperačním bolestem, modřinám a celkové anestezii.

Operace v privátním zařízení je drahá
Záleží na úhlu pohledu. Pokud zvolíte chirurgickou cestu v nemocnici, která je hrazena pojišťovnou, nic sice nezaplatíte, ale budete několik týdnu na neschopence. Musíte zapomenout na veškeré aktivity a to i ty pracovní, což může mít vliv na vaše finance. Naopak při miniinvazivní operaci budete už druhý den schopen běžné aktivity a nevypadnete z pracovního procesu. Proto se miniinvazivní operace určitě vyplatí. A to nejen finančně!

Odstraněná žíla nám bude chybět
Nebude, jelikož se jedná o žílu povrchového systému, který pro zásobení končetiny není nijak důležitý. Po operaci zůstávají viditelné jizvy Miniinvazivní operace - laser, radiofrekvence a CLARIVEIN jsou prováděny ambulatně a často bez viditelné jizvy.

Po zákroku se musí ležet
U miniinvazivních metod lze po operaci ihned chodit a plně aktivní, včetně sportu, budete už den či dva po zákroku.

Křečové žíly se znovu objeví
Po bezchybném operačním zákroku se mohou v tom samém místě křečové žíly znovu objevit v 5 – 10% případů. Mnohem častěji se však objeví na jiném místě. Vše záleží na typu žilního onemocnění a v jakém rozsahu bylo zachyceno.

Metličky a křečové žíly mohou potrápit opravdu každého. A odborníci varují, že nejsou jen vadou na kráse. Krásná herečka Alice Bendová, se za své nohy styděla 9 let. Zbytečně. Už ví, že zbavit se křečových žil lze i snadno. Hlavním důvodem, proč se rozhodla neinvazivní zákrok podstoupit, jsou metličkové žilky, které z dálky vypadají jako modřiny. V létě jsou při nošení krátkých šatů obzvlášť viditelné.

„Viditelné žilky na nohou mě trápí opravdu dlouho. Chodím s nimi po světě již 9 let. Zbytečně. Vpravením sklerotizačního roztoku do žíly bylo během minuty po problému. Naprosto bez bolesti a jakýchkoli omezení po zákroku. Pan doktor Baláž byl skvělý, jehličku jsem vůbec necítila,“ uvedla nadšená herečka, která se zákroku vůbec nebála a byla překvapená, že problém, který ji trápil tak dlouho, zmizel během několika sekund.  

Ema Maxová | StarOnline.cz
KOMENTÁŘE

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a společnou fotografii z dětství

Styl

Doby, kdy Missky byly samá kost a kůže, jsou dávno pryč. Podívejte se s námi

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod

1. Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

2. Hanychová zase šokuje! Tajně vdala a už se pochlubila i snubními prstýnky

3. Smutná zpráva obletěla svět: Zemřel Chandler ze seriálu Přátelé. Bylo mu pouhých 54 let

4. Seriálová hvězda Radim Fiala alias doktor Hanák: Praktikuji rozumný adrenalin

5. Hazard nesnáším. Někdy ale neodolám a sázím, přiznává Andrea Kalivodová