Reklama
Reklama
 Zahraniční celebrity 

Zemřel legendární americký zpěvák Prince. Bylo mu 57 let. Zabila ho skutečně chřipka?

21. dubna 2016 19:48
Svět oblétla smutná zpráva. Zpěvák, multiinstrumentalista a sexsymbol Prince je mrtev. Už dlouhé týdny se léčil z chřipky a vypadalo to, že se konečně začal uzdravovat. V pátek se mu ale v jeho soukromém letadle značně přitížilo. Následně byl hospitalizován po nouzovém přistání v Atlantě.

Z nemocnice byl propuštěn po pouhých třech hodinách. Přitom neoficiální zprávy mluvily o velmi vážném stavu amerického zpěváka. Prince se vrátil do svého domu v areálu Paisley Park v Minneapolis, kde také zemřel. Na místo byli přivoláni lékaři a později i policie, která začala Princovu smrt vyšetřovat. Byla nařízena i pitva.

Aby všem ukázal, že se cítí dobře, objevil se v sobotu na taneční párty. Zahrál svou novou skladbu, ale nezazpíval. Uklidňoval ovšem všechny okolo, že ještě není čas se za něj modlit. Bohužel to byly pravděpodobně jeho poslední chvíle na veřejnosti.

Prince se proslavil v 80. letech díky svému originálnímu projevu, s nímž v hudbě spojoval prvky funku, rocku či R&B. Často nosil extravagantní kostýmy a předváděl na pódiích energická vystoupení.

Sólovou kariéru začal budovat od sedmdesátých let. Zlom přineslo album s hitem I Wanna Be Your Lover. Reputaci si upevnil snímkem Purple Rain, který obdržel Oscara za hudbu. Stal se sexsymbolem a zůstal výraznou osobností hudební scény. 

Ema Maxová | StarOnline.cz
KOMENTÁŘE

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a společnou fotografii z dětství

Styl

Doby, kdy Missky byly samá kost a kůže, jsou dávno pryč. Podívejte se s námi

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod

1. Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

2. Hanychová zase šokuje! Tajně vdala a už se pochlubila i snubními prstýnky

3. Smutná zpráva obletěla svět: Zemřel Chandler ze seriálu Přátelé. Bylo mu pouhých 54 let

4. Seriálová hvězda Radim Fiala alias doktor Hanák: Praktikuji rozumný adrenalin

5. Hazard nesnáším. Někdy ale neodolám a sázím, přiznává Andrea Kalivodová